NHL:ssä nähdään Suomen aikaan keskiviikon ja torstain vastaisena yönä herkkupala supertähtien kohtaamisen osalta, kun Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby ja Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin asettuvat vastakkain.

NHLSuomi.com -sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja NHL-öiden tietopankki Antti Eteläaho pohjustavat jo tätä mielenkiintoista kohtaamista.

Joukkueiden välinen ottelu starttaa käyntiin noin kello 03.00 Suomen aikaan.

Jos käydään ensin läpi joukkueiden suorituksia – kumpi onkaan se isompi ennakkosuosikki yön matsiin?

Savonen: Capitals. Kotiottelu, vahvempaa virettä viime aikoina, kun taas Penguinsin otteet ovat olleet a) nihkeitä ja b) menneet vuoristorataa. Capitalsin rutiinitaso on varsin lupaava tällä hetkellä ja sillä kärkiyksilöt ovat päässeet oivaan vireeseen. Samaa ei voi sanoa Penguinsista, vaikka taas pientä valoa on tunnelin päässä.

Eteläaho: Ensimmäinen Penguins vs. Capitals -kamppailu sitten vuoden 1993, jossa molemmat joukkueet ovat samassa divisioonassa. Silloin kyseiset joukkueet taistelivat Patrick Division nimeä kantaneessa divisioonassa.

No, sillä ei ole mitään tekemistä ensi yön ottelun kanssa. Heitän suosikinviitan myös Capitalsin päälle. Penguinisin pitää ehdottomasti saada tasaisuutta otteisiinsa – ja mikä hämmästyttävintä – Penguinsin kärkipelaajilta on tultava paljon enemmän maaleja. Crosby & Jevgeni Malkin -kaksikko on maalitilastoissa todella kaukana omasta tasostaan.

Crosbyn ja Ovetshkinin kohdalla väännettiin aikanaan tosissaan siitä, että kumpi onkaan maailman paras pelaaja. Noh, kumpi näistä on? Vai onko kumpikaan?

Savonen: Tietenkin ihan maailman huippuja totta kai ovat, mutta vaikeampi kysymys on se, että kuka sitten on yksilönä tällä hetkellä se kirkkain tähti. Ovetshkin on löytänyt kovan vireen maalintekoon, mihin hänelle on siunattu aivan uskomattomat lahjat. Crosby on ailahdellut, mutta on silti niin älyttömän vaarallinen yksilö jäällä pelistä toiseen.

Mutta aika tasainen tilanne on näiden pelaajien kesken tällä hetkellä. Crosby on viime vuosina ollut edellä, mutta nyt voimasuhteet ovat kääntyneet, ainakin hieman. Ovetshkin kun on ehkä jopa pienesti edellä. Illan peli kertonee lisää!

Eteläaho: Ovetshkin on tällä hetkellä NHL:n vaarallisin pelaaja vastustajan kannalta. Näin sanon.

Ovetshkin on löytänyt jälleen sellaisen vireen, että hän pystyy tekemään maalin vaikka ilman maskia. Ja niitä kavereita ei montaa tässä liigassa ole.

Crosby vastaavasti on löytänyt aallokosta uuden kohdan: syvänteen. Crosbyn viime pelit eivät mitään supermaagisia ole olleet, mutta ei häntä voi aliarvioida. Muuten käy kylmät.

Mikä Penguinsin pelissä on tökkinyt viime aikoina?

Savonen: Maalinteko on ollut niin pirun vaikeaa koko ajan. Välillä on tullut väläytyksiä, mutta joukkue on tarvinnut illasta toiseen aivan tuhottoman paljon paikkoja jopa ihan yhden osuman tekoon. Kärkiyksilöt ovat vetäneet heikolla liekillä. Ainoastaan välillä on roihahtanut kunnolla. Esimerkiksi Malkin on ollut välillä aivan surkea tapaus. Nyt otti vähän niskasta kiinni ja on hieman petrannut, mutta paljon pystyy vielä menemään eteenpäin.

Materiaalinhan suhteen ei pitäisi valittaa. Keinot vain pitäisi löytää siihen, että sen maksimaalinen hyötykäyttö onnistuisi.

Eteläaho: Kuten sanoin jo aiemmin ja kuten Savonenkin totesi: maalintekemisen taso. Ei silloin kaikki ihan kohdallaan ole, jos maailman parhaimmaksi sentterikaksikoksi tituleerattu pari tekee 10 pelissä yhteensä yhden maalin. Siinä voi jäädä Stanley Cupit haaveeksi.

Ensi yö on kuitenkin Penguinsille näytönpaikka. Voitto Capitalsista ja peli voi yllätten alkaa rullata huomattavasti isommalla vaihteella eteenpäin.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.