Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Tuomo Ruutu palasi vasta kehiin loukkaantumisen jälkeen.

Toronto Maple Leafs -ottelun yhteydessä Ruutu kävi NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa.

Kuinka paljon kolmannen erän nousu osoittaa joukkueen venyvyydestä ja uskosta itseensä?

– Mun mielestä tosi hyvin. Chicagoakin vastaan oltiin 2-0 häviöllä kolmannen alussa ja tultiin tasoihin, mutta hävittiin rankkareissa. Nyt 3-2, niin ihan loistavaa. Mun mielestä toisen erän lopussa saatiin otetta ja meillä oli hyviä paikkoja, vaikka oltiin 2-0-häviöllä. Voitettiin vedotkin selkeästi, niin tietyllä tavalla ansaittiin voitto, vaikka saatiinkin se pomppu siinä lopussa.

Mitä tykkäsit teidän voittomaalistanne?

– Se oli ihan hienon näköistä. Joku huusi, että ”älä vedä pitkää” ja yhtäkkiä kädet pystyssä ja maali. Musta tuntuu, että me ansaittiin se pomppu siinä. Meillä oli niin hyviä tontteja kuitenkin.

Kuinka paljon uusi pitkäkiekkosääntö jättää tulkinnanvaraa?

– Onhan se tietysti selkeämpi kumpi osuu kiekkoon ensin. Ei se nyt haittaa vaikka muutama ratkaisu menee väärin, kunhan ei tule vastaavanlaisia loukkaantumisia kuin Jonille (Pitkänen) viime kaudella.

Sulla oli pari maalipaikkaa, mutta vedot jäi puuttumaan. Meneekö ne vielä tuntuman haun piikkiin?

– Ei mene. Kyllä siinä olisi pitänyt hereillä olla ja pitänyt laittaa kiekko reppuun. Tuli esimerkiksi syöttö Eric Staalilta toisen erän 2-1 vastaan tilanteessa, mutten ollut ihan hereillä.

Miltä pelaaminen muuten tuntui?

– Ihan OK. Voisi olla paljon huonompaakin. Tää on paljon mukavampaa, kun voittaa.

Miten rankkoja ovat loukkaantumiset henkisesti olleet?

– Se on rankkaa, kun joutuu jatkuvasti aloittamaan alusta, mutta onneksi on hyviä ihmisiä ympärillä auttamassa. Siinä vaiheessa kun pääsee taas jäälle, niin homma helpottuu.

Kuinka haastavaa on pelirytmistä kiinnisaaminen loukkaantumisista toivuttuasia?

– Siinä menee oma aikansa, kunnes saa ajoituksen kohdalleen. Minun kohdallani se on tapahtunut niin monta kertaa, että olen oppinut, miten se helpommaksi. Tekee helppoja asioita ja pitää pelin yksinkertaisena. Sen myötä nousee myös itseluottamus.

Mitkä asiat tekevät tästä joukkueesta paremman kuin vuosi sitten?

– Nyt on ollut aikaa olla yhdessä ja se on auttanut meitä hitsautumaan paremmin yhteen. Lisäksi joukkueeseen viime vuonna tulleet vahvistukset, Jordan Staal ja Aleksandr Semin, ovat sopeutuneet joukkueen systeemiin. Uskon, että he pystyvät auttamaan meitä tänä vuonna enemmän.

Missä näet kauden suurimmat haasteet?

– Tasaisuudessa. Joka kevät on kova kilpailu playoffseihin pääsystä ja ei ole väliä, onko kyseessä ensimmäinen, 30. vai 68. peli, koska joka matsi on pitkässä sarjassa yhtä tärkeä.

Minkälainen Eric Staal on leaderinä?

– Ihan loistava. Hän on ollut siinä myös Kanadalle ja aivan ykkönen. Rauhallinen ja hyvä esimerkin näyttäjä.

Mitä tykkäät pelaamisesta Ericin ja Seminin kanssa?

– Ei siinä oikein muuta tarvitse, kuin lapa jäähän ja nimi lehteen.

Kuinka tyytyväinen olet joukkueen alkukauteen?

– Siihen nähden miten olemme pelanneet voi olla tyytyväinen, vaikka pisteitä on vain tämän verran. Pari pistettä voisi olla helposti lisää.

Miltä uusi konferenssijako tuntuu?

– Toistaiseksi se vaikuttaa ihan mukavalta ja nyt tulee enemmän pelejä sellaisia joukkueita vastaan, joita vastaan emme ole tottuneet pelaamaan kuin kenties kerran kaudessa.

Kuinka haastavana pidät Metropolitan-divisioonaa?

– Onhan se aika kova, mutta kun katsoo toisia divisioonia, niin ei ne ole yhtään helpompia. Palkkakatto on tasannut liigaa, eikä helppoja pelejä ole enää ollenkaan.

Mitä pidät uudesta playoffs-systeemistä?

– Siitä on vaikea sanoa vielä mitään, koska tämä on ensimmäinen kausi. Olen varma, että viisaat miehet ovat pohtineet sitä pitkään ja vakuuttuneet sen toimivuudesta.