Ässissä viime kaudella NHL:n työsulun aikana piipahtanut Jesse Joensuu vaihtoi kesällä New York Islandersin riveistä pohjoisempaan Kanadan puolelle Edmonton Oilersin leiriin.

Joensuu kävi Toronton vierailun yhteydessä NHLSuomi.com -sivuston haastattelussa.

Oilers hävisi kamppailun Maple Leafsia vastaan niukasti, kun Toronton kiekkojätti oli parempi lukemin 6-5.

Lopputulos 5-6 ei ollut ihan, mitä haitte. Mitä hyvää näit matsissa?

– Onnistuttiin laajalla rintamalla tekemään maaleja. Ainakin kolmen ketjun voimin ja muutenkin pelattiin ihan hyvä peli, mutta päästettiin vaan liikaa maaleja. Mutta mun mielestä tämä oli meidän paras peli.

Miltä peli omalta kohdalta tuntui?

– Ei hyvältä. En ollut parhaimmillaan, eikä luistelu ollut ihan siinä kunnossa kuin ennen vammaa. En ole tyytyväinen omaan peliini.

Kuinka kauan vie, että luistelupuoli palaa normaalitasolle?

– Olisin toivonut, että se olisi ollut jo nyt kunnossa, mutta toivottavasti ensi pelissä.

Mikä on ollut fiilis uudesta organisaatiosta?

– Tosi hyvä fiilis. Se mikä on ollut huonoa, että ollaan hävitty ja pelattu huonosti. Uusi alku tämä on ja olen aika innoissani siitä, että olen saanut uuden mahdollisuuden ja touhu on ollut ihan erilaista kuin Islandersissa.

Missä mielessä on ollut erilaista?

– Pääsee lähtee puhtaalta pöydältä. Jos jollain on ollut negatiivisia mielikuvia tai jotain ajatuksia siitä, millainen pelaaja olen ennen, niin täällä ne on vähän niin kuin pyyhitty pois ja päässyt todistaa uudestaan sitä mitä oikeasti osaan.

Eikö se ollut mahdollista Islandersissa?

– Islandersissa se oli kolmen vuoden jälkeen jo pieni ajatus, minkälainen pelaaja olen ja mitä rajoitteita mulla on, mutta nyt ne on pyyhkiytynyt pois.

Mitä tykkäät joukkueen uudesta valmentajasta?

Dallas Eakins on ollut mielestäni tosi hyvä. Tykkää pitää palavereja ja puhuu paljon, mutta mun mielestä hän on aika suora. Ei ole mikään kiertelijä ja sitä minä ainakin arvostan.

Mitkä ovat sun henkilökohtaiset tavoitteet kaudelle?

– Mun tavoitteet on pelata mahdollisimman paljon pelejä, olla terveenä ja vetää sellainen kausi, että muutkin ihmiset tajuavat, että mä kuulun tähän sarjaan.

Olit monta vuotta Islandersin organisaatiossa ja siellä oli lahjakkaita kundeja vino pino kuten Oilersissakin. Kuinka samantyyppisinä näet joukkueet?

– Se on totta, että molemmat joukkueet ovat pelanneet viime vuodet huonosti ja nyt täytyisi alkaa tapahtumaan. Islanders on meitä vähän edellä, sillä he pääsivät playoffseihin viime kaudella ja ovat aloittaneetkin kauden paremmin. Meillä on ehkä vähän enemmän taitoa, mutta vastaavasti emme ole pystyneet pelaamaan yhtä hyvin joukkueena. Siinä meillä on opittavaa.

Mistä johtuu teidän joukkuepelin takeltelu?

– Mä en tiedä. Jos mä tietäisin, niin olisin varmasti viisaampi ja parempi pelaaja. Eikä se ole mun ongelma. Mun ongelma on vaan pelata niin itse pystyn. Sitten muut saa miettii sitä isompaa kuvaa.

Mikä on oma roolisi joukkueessa?

– Mun rooli on pelata aggressiivisesti ja saada mun ketjukaverit näyttämään paremmilta. Ja pyrkii pelaamaan v-mäisesti vastustajan pakkeja kohtaan, taklaamaan ja olemaan energinen.

Kuinka iso helpotus oli tehdä maali heti kauden alkuun?

– Kyllä se on tosi suuri helpotus. Hyökkääjänä se on tosi hyvä saada pois alta, ettei sitä tarvitse miettii. Se on pieni selkänoja, että olen tehnyt yhden maalin.

Kuinka hyvin olet sopeutunut Edmontoniin Long Islandin jälkeen?

– Tosi erilainen paikka. Omaan viihtymiseen vaikuttaa enemmän se, kun ollut koko ajan ylhäällä. Long Islandilla oli vähän sellainen reppureissaaja hommassa koko aika, niin se vaikutti omaan fiilikseenkin aika paljon.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.