Neljän ottelun pelikiellon taklauksestaan Chicago Blackhawksin puolustajaan Mike Kostkaan saanut Teemu Pulkkinen pääsi vihdoin vetämään kokonaisen harjoituspelin Detroit Red Wingsin puolella, kun Red Wingsillä vastassa oli Toronto Maple Leafs.

Tässä suomalaishyökkääjän mietteet NHLSuomi.com-sivuston haastattelussa pelin jälkeen:

Mitä pidit ottelusta?

Pulkkinen: Kummatkin puolusti hyvin. Se oli kovaa vääntöä ja tiukkaa kamppailua. Ei ollut mitään hienoa syöttökuvioita vaan raakaa vääntöä. Mentiin kovalla vauhdilla päästä päähän.

Kolmannen alussa tulitte kovaa. Mitä koutsi sanoi erätauolla?

Pulkkinen: Sovittiin, että pannaan höyry päälle ja yritetään päästä maalin päähän ja laitetaan kaikki peliin, kun on viimeinen harjoitusmatsi. Satsattiin siihen, mutta harmi ettei saatu maalia. Kaveri sai maalin ja se vähän oli siinä.

Kuinka tyytyväinen olit, kun pääsit vihdoinkin pelaamaan koko pelin?

Pulkkinen: Totta kai se on hauska päästä pelaamaan, että ei siinä mitään. Paljon yleisöä, kova vauhti ja kovaa vääntöä, joten mukavaa oli.

Kentälläsi näytti menevän suhteellisen hyvin koko pelin ajan. Kuinka paljon olet pelannut samojen kavereiden kanssa?

Pulkkinen: Ollaan me harjoitelleet jonkin verran yhdessä ja muutama peli pelattiin kesän rookie-turnauksessa yhdessä. Ihan ok. Ei siinä mitään ihmeellistä ollut. Tiukkaa vääntöä ja maalipaikat olivat tiukassa kumpaakin suuntaan. Että tommoinen ihan hyvä vääntö.

Kävit viime keväänä kauden päätteeksi AHL:ssä, rookie-turnaus ja nyt on NHL-harjoitusleiri takana. Missä näet mielestäsi suurimmat erot AHL:n ja NHL:n välillä?

Pulkkinen: On vähän vaikea sanoa, koska olen pelannut vasta periaatteessa yhden pelin, mutta kovaa vääntöä ja vahvoja ammattimiehiä vastassa. Siinä on ainakin ero, mutta näin äkkiseltään on vaikea sanoa.

Kerro, mitä Chicago-pelin taklausonnettomuudessa tapahtui?

Pulkkinen: Päätin taklata siinä vaiheessa, kun näin, että hän kattoi muhun eli hän vilkaisi olan yli, jolloin olin varma, että hän tulee maalin takaa ulos. Mutta viime hetkellä siltä, olen katsonut videolta, kiekko karkaa siinä ja hän kääntyy. Siinä vaiheessa on enää vaikea väistää, kun olin niin lähellä. Se oli onnettomuus ja on kaiken kaikkiaan hyvä, ettei kaveri loukkaantunut ja kaikki on sillä tavalla kunnossa, ettei tullut mitään pahempaa. Nyt on pelikiellot kärsitty ja kaikki on ok siinä mielessä.

Minkälainen kokemus oli käydä NHL:n kurinpitoryhmän edessä?

Pulkkinen: En itse asiassa edes käynyt, koska se on mahdollista hoitaa myös puhelimitse ja me päädyttiin siihen, että puhelimitse saadaan sama lopputulos kuin jos menisimme New Yorkiin. Joten en lähtenyt sinne.

Kuinka suuri yllätys oli pelikiellon pituus?

Pulkkinen: Se ei ollut oikeastaan mikään yllätys. Olin valmistautunut siihen, että sieltä joku tommoinen määrä pelejä tulee. Ne kärsitty ja nyt vaan täysillä eteenpäin.

Minkälaisilla fiiliksillä ja odotuksilla lähdet AHL-kauteen?

Pulkkinen: Ihan hyvillä fiiliksillä, kovaa peliä ja maaleja. Ei pidä miettiä sen enempää. On mukavaa, kun kausi pyörähtää käyntiin ja pääsee pelaamaan.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.