Tänä kesänä Buffalo Sabresiin varattu Rasmus Ristolainen on kovasti taistelemassa paikasta Sabresin NHL-joukkueeseen tulevalle kaudelle.

Ristolainen matkasi joukkueen kanssa Torontoon, vaikka hän oli huolivuorossa harjoitusottelussa Maple Leafsia vastaan.

NHLSuomi.com-sivusto tapasi Ristolaisen matsin jälkeen.

Miten olet kokenut ensimmäiset pari viikkoa harjoitusleirillä?

Aika paljon olen saanut oppia ja kokemusta. Mielestäni olen mennyt eteenpäin. On ollut tosi kivaa, kun olen päässyt pelaamaan ja treenaamaan noiden jätkien kanssa. Itsellä on mennyt ihan hyvin.

Kuinka olet sopeutunut NHL:n vauhtiin ja kaukaloon?

Omasta mielestä olen sopeutunut täysin. Vaikka ensimmäisen pelin alku oli hieman vaikeata, mutta sen myötä on alkanut tottumaan. Ei tämä loppujen lopuksi kovin paljon kummempaa ole.

Jos vertaat peliä täällä ja SM-liigassa, niin kuinka paljon mielestäsi NHL-pelit ovat edellä?

Koska training campit ovat menossa, niin missään ei olla vielä kovin lähellä ykkösjoukkuetta, mutta kyllä se vauhti on kovempaa. Ja varsinkin jos kiekon menettää, niin kyllä täällä nakutetaan aika hyvällä prosentilla siitä maaleja.

Miten olet fyysisesti pärjännyt peleissä?

Mun mielestä fyysisesti olen pärjännyt tosi hyvin, että siitä se ei ole mikään jäänyt kiinni, jos jotain on tapahtunut. Tietysti joka tilanteessa pitää ihan kaikki laittaa, että helpolla täällä ei voita mitään. Kaksinkamppailuissa pitää olla paljon kovempi voittaakseen kuin Suomessa.

Kuinka paljon Teppo Nummisesta on ollut sinulle apua leirillä?

Periaatteesta kaikista muistakin pakkivalmentajista on ollut apua, mutta koska Tepon kanssa pystyy kommunikoimaan suomen kielläkin välillä, niin siitä on auttanut. Ja Tepolta olen saanut vinkkejä peliin ja koen, että hänestä on ollut paljon apua.

Leiriä on noin viikon verran jäljellä. Kuinka valmis olisit koko kauteen Pohjois-Amerikassa?

Pikku hiljaa väki vähenee talossa, kun tästä on porukkaa jo tippunut pois. Olen aivan valmis koko kauteen täällä ja se oli minun tavoitteeni, kun kesä alkoi. Sitä varten olen tehnyt hommia ja koska se on koko ajan lähempänä, niin tietysti vähän jännittää, että miten itselle käy.