Winnipeg Jetsin ja venäläishyökkääjä Alexander Burmistrovin ”myrskyisä suhde” on nähnyt vihdoin ja viimein viimeisen päivänsä.

Burmistrovin, joka on viimeksi nähty NHL-jäillä 6. joulukuuta ja on sen jälkeen istunut terveenä katsomon puolella, yhteistaival Winnipeg Jetsin kanssa tuli päätökseensä, kun kanadalaisseura asetti hänet waiver-listalle. Sieltä hänet poimi riveihinsä Arizona Coyotes.

Kyseessä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Jetsin ja Burmistrovin tiet eroavat, joskin nyt tämä on lopullista. 25-vuotias venäläishyökkääjä nimittäin kyllästyi Winnipegin touhuun, ja etenkin Jetsin ex-päävalmentaja Claude Noeliin, työsulkukauden 2012-13 päätteeksi ja hän suuntasi seuraavaksi kahdeksi kaudeksi kotimaahansa ja Ak Bars Kazanin riveihin.

Lopulta Burmistrov palasi takaisin taalakaukaloihin, tehtyään kahden vuoden mittaisen sopimuksen Jetsin kanssa, viime kaudeksi ja hän pelasi yhtä ottelua vaille täyden runkosarjan, iskien 81 ottelussa 21 tehopistettä.

Kun mikään ei muutu

Burmistrov ei kuitenkaan koskaan noussut sille tasolle Jets-organisaatiossa, mitä häneltä odotettiin. Hän nimittäin on vuoden 2010 ykköskierroksen kahdeksas varaus ja sen myötä paljon parempaakin olisi ollut lupa odottaa.

Sen sijaan Burmistrov hävisi kuluvan kauden aikana tonttinsa Jetsin nuorille uuden sukupolven pelaajille, jotka ovat tehneet ylipäätään seuran pelaajavalinnoista haastavia.

Sinällään siirrossa juuri Coyotes-organisaatioon on yksi hauska yhteensattuma: Arizona Coyotes on entinen Winnipeg Jets, joten periaatteessa Burmistrov ei pääse edelleenkään eroon Winnipeg-leimastaan.

Burmistrovin päätymisestä Coyotesin haaviin kertoi SB Nation -sivusto.