Stanley Cupin finaaleihin selvinneen Edmonton Oilersin GM vaihtuu.

Pestiä viiden kauden ajan hoitanut Ken Holland, 68, ilmoitti sisäpiiritoimittaja Darren Dregerin mukaan Oilersin seurajohdolle keskiviikkona, ettei aio jatkaa pestissään ensi kaudella. Hollandin nykyinen sopimus umpeutui päättyneeseen kauteen.

Holland on ollut isossa roolissa nostamassa Oilersia kohti NHL:n kärkisijoja. Ennen Oilers-pestiään mies toimi Detroit Red Wingsin GM:n pestissä vuosien 1997 ja 2019 välisenä aikana. Red Wings voitti Hollandin alaisuudessa neljä Stanley Cupin mestaruutta, joista ensimmäisen aikaan Holland toimi vielä joukkueen apulais-GM:na.

Dregerin mukaan Holland ei ole ainakaan vielä neuvotellut uusista rooleista NHL:ssä. Pitkän uran seurapomona tehnyt mies aikoo päättää tulevaisuudestaan vasta myöhemmin.

Oilers ei ole vielä nimennyt Hollandin seuraajaa. Arvostetun GM:n lähtö tulee seuran kannalta hankalaan aikaan, sillä NHL:n varaustilaisuus järjestetään tulevana viikonloppuna Las Vegasissa. Vapaiden pelaajien markkinat avautuvat heti tämän jälkeen maanantaina.

Darren Dreger

@DarrenDreger
Ken Holland officially told the Oilers yesterday that he will not return to the team next season in any capacity. And while Holland is now free to talk to other teams, he has not yet done so and is expected to take some time before deciding what his next move will be. @TSNHockey

LUE MYÖS: