HIFK tiedotti torstaina merkittävistä muutoksista Liiga-seuran johtoportaaseen.

HIFK:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Alexander Sneen, urheilujohtajaksi Janne Pesonen ja nuorten kehitysjohtajaksi Kari Kalto.

– Koska kyse on pidemmän aikajakson epätyydyttävästä trendistä, koimme, että seurassa oli tarvetta normaalia isommalle muutokselle. Tämän mittaluokan muutosta ei voi tehdä kovin usein. Siksi emme halunneet hätiköidä, vaan teimme perinpohjaisen analyysin ja kuulimme laaja-alaisesti monia eri sidosryhmiä. Pohdimme missä olemme ja miksi ja vasta sen jälkeen hahmotimme, mihin haluamme päästä, HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola perusteli muutosprojektia.

NHL-osaamista HIFK:n taustatiimiin

Tämän lisäksi HIFK perusti asiantuntijaryhmän, jonka tarkoituksena on kehittää urheilustrategiansa kilpailukykyä. Ryhmässä ovat mukana Columbus Blue Jacketsin entinen GM Jarmo Kekäläinen, Leijonien kapteeni ja San Jose Sharksin hyökkääjä Mikael Granlund sekä koripallovalmentaja Henrik Dettmann. Ryhmän puheenjohtajana toimii Mika Kortelainen.

– Tämä joukko muodostaa vahvan perustan, jonka päälle alamme rakentaa tulevaisuuttamme. Kaikissa tehdyissä nimityksissä painotimme kahta asiaa: tuoreutta ja pitkän tähtäyksen visiota. Haimme tasapainoa kokemuksen ja ennakkoluulottomuuden välillä. Menestymisen pakon sijaan haluamme luoda jotain kestävää, Eskola kommentoi.

LUE MYÖS: