NHL:ssä nähdään uusi seura kaudella 2024-2025. Asia varmistui Suomen aikaa myöhään torstai-iltana.

NHL:n johtokunta on hyväksynyt Utahiin perustettavan uuden seuran, jonka omistaa Smith Entertainment Group, jota johtavat Ryan ja Ashley Smith.

Tuoreen päätöksen myötä muun muassa Arizona Coyotesin organisaation pelaajat ja valmentajat siirtyvät Utahin seuralle.

– Olemme sitoutuneet rakentamaan Stanley Cupista taistelevan joukkueen. Olemme innoissamme saadessamme toivottaa uskomattomat pelaajat, valmentajat, henkilökunnan ja heidän perheensä Utahiin. Tämä on hieno päivä Utahille, jääkiekolle sekä perinnölle, joka jättää jäljen myös tuleviin sukupolviin, Smithit sanoivat NHL.comin/fi:n verkkosivuilla.

Arizona Coyotesin tarina ei ole kuitenkaan välttämättä kokonaan ohi. NHL:n mukaan seura siirtyy epäaktiiviseen tilaan, josta se voidaan aktivoida uudelleen, mikäli seuran omistaja Alex Meruelon avulla seuralle rakennetaan NHL-tason areena. Projektille on aikaa maksimissaan viisi vuotta.