32 ehdokasta Bill Masterton Memorial Trophyyn on nyt selvillä. Palkinto annetaan pelaajalle, joka on parhaiten osoittanut sitkeyttä, urheiluhenkeä ja omistautumista lajille.

Paikallistoimittajat ovat valinneet ehdokkaan jokaisesta joukkueesta. Tällä kertaa palkinnon voittoon on ehdolla peräti kolme suomalaista.

Anaheim Ducksista ehdolla on Urho Vaakanainen, Buffalo Sabresista Ukko-Pekka Luukkonen ja Montreal Canadiensista Joel Armia.

Usein palkinnon voittaa pelaaja, joka on kamppaillut henkilökohtaisten vaikeuksien kanssa. Esimerkiksi Vaakanainen on kärsinyt urallaan useista vakavista loukkaantumisista, mutta on silti tällä kaudella noussut Anaheimin runkopuolustajaksi.

Suomalaisista palkinnon ovat voittaneet vain Saku Koivu ja Teemu Selänne. Koivu palasi kaukaloon voitettuaan taistelun verisyöpää vastaan, kun taas Selänne toipui vakavasta polvileikkauksesta ja iski 90 tehopistettä.

LUE MYÖS