Useat Euroopassa pelaavista suomalaisista vapaista agenteista ovat jälleen NHL-seurojen kiikarissa näiden rakentaessa ensi kauden joukkueitaan.

Daily Faceoff -sivusto on nyt listannut 10 halutuinta Euroopassa pelaavaa pelaajaa, jotka ovat vapaata riistaa kaikille NHL-seuroille kesän vapailla markkinoilla. Mukaan mahtui kolme Liigassa pelaavaa suomalaista, joista mielenkiintoisin lienee 25-vuotiaana sensaatiomaisen tulokaskauden Liigassa pelannut Sportin puolustaja Atro Leppänen.

Leppänen takoi 55 runkosarjapelissä tehot 12+16=28 ja pääsi siinä sivussa debytoimaan Leijonissa EHT:lla.

– Leppänen vietti neljä kautta Mestiksessä ennen kuin mahdollisuus Liigassa aukeni. Hyökkäävä puolustaja, jolla on aina ollut kiekolliset taidot loistaa. On kenties koko listan paras luistelija. Nämä yhdistettynä mahtavaan laukaukseen sekä peliälyyn tekevät hänestä pelaajan, joka on helppo nähdä syvyyspuolustajana (NHL:ssä), sivuston toimittaja Steven Ellis listaa.

Listan muut suomalaisnimet ovat Tapparan tähtivahti Christian Heljanko sekä Kärppien nuori hyökkääjä Arttu Hyry.

– Heljanko on todella mielenkiintoinen tapaus. Hän on noussut hiljattain maajoukkueeseen pelattuaan useamman mahtavan kauden Liigassa. Hän ei ole isokokoinen, mutta on silti todistanut kuuluvansa Suomen parhaiden maalivahtien joukkoon jo useamman vuoden ajan, Ellis muistuttaa.

– Hyry ei säkenöi millään osa-alueella, mutta on kuin sveitsiläinen linkkuveitsi: Hänet voi heittää tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hän on eläin: Vahvarakenteinen, aggressiivinen ja nopea. Voittaa nopeudellaan kiekkoja ja luo maalintekopaikkoja. Toivon hänen saavan mahdollisuutensa loistaa MM-kisoissa NHL-kykyjenetsijöiden silmien edessä. En usko häneltä kestävän kauaa ensimmäisen NHL-sopimuksen allekirjoittamiseen, Ellis ylistää 22-vuotiasta oululaista.