Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia, 30, pelaa parhaillaan vahvaa jaksoa NHL:ssä vaisumman alkukauden jälkeen.

Armia taisteli Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä Canadiensin 4-3-voittomaalin Colorado Avalanchea vastaan. Hän pääsi iskemään kiekon heittäytymällä Avalanchen maaliin sekavanoloisen maalinedusruuhkan päätteeksi. Maali syntyi ajassa 55:50.

Kuluvan kauden 27 otteluun Armia on iskenyt nyt seitsemän maalia. Hän on onnistunut edelliseen kuuteen otteluun tekemään kolme maalia.

Alkukausi oli Armialle nihkeä. Hän sai kritiikkiä peliesityksistään ja joutui myös hakemaan vauhtia AHL:stä Laval Rocketin riveistä. Hän ehti pelaamaan farmissa kahdeksan ottelua pistein 6+3=9.

Viime aikoina Armian otteet ovat piristyneet merkittävästi ja sen on huomannut myöskin Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis, joka hehkutti suomalaista NHL:n verkkosivuilla.

– Luulen, että hänellä on hauskaa tällä hetkellä. Hän hymyilee ja hän pelaa todella hyvää lätkää juuri nyt. Haluamme nähdä ”Armylta” tasaista tekemistä ja tällä hetkellä näemme sitä. Toivon sen jatkuvan, St. Louis sanoi.

Armia valittiin ottelun kakkostähdeksi. Hän pelasi Canadiensin kolmosketjussa, mutta sai siitä huolimatta kolmanneksi eniten jääaikaa joukkueen hyökkääjistä (19:49).

Näet Armian iskemän voittomaalin alta tai täältä.

Canadiens Montréal

@CanadiensMTL
Quel effort d'Armia!

Army coming in clutch!

#GoHabsGo

LUE MYÖS