Pitkän uran tehnyt Ilja Kovaltshuk, 40, on jatkamassa pelaajauraansa kahden kauden tauon jälkeen.

Kovaltshukin pelaajaura jatkuu Spartak Moskovassa. Asiasta kertoi seuran hallituksen puheenjohtaja Aleksander Jakushev. Jakushevin mukaan Kovaltshuk pelaisi jouluaaton ottelussa Kunlunia vastaan.

– Tuntuu hyvältä, että Ilja Kovaltshuk palaa Spartakiin. Hän aloitti uransa tässä seurassa, ja on symbolista, että hän jatkaa uraansa Spartakissa. Olen varma, että hänestä on iso, iso apu joukkueelle, Jakushev kommentoi.

Kovaltshuk päätti uransa jo kaudella 2020-21. Hän palasi NHL:stä Venäjälle ja iski Omskille 16 otteluun tehot 5+12=17. Pelaajauransa jälkeen Kovaltshuk on toiminut Venäjän maajoukkueen general managerina.

Kovaltshuk teki kypsällä iällä paluun NHL:ään monen KHL:ssä vietetyn vuoden jälkeen. Viimeisellä NHL-kaudellaan 2019-20 venäläishyökkääjä edusti Los Angeles Kingsiä, Montreal Canadiensia ja Washington Capitalsia. Yhteensä 46 ottelussa hän iski tehot 10+16=26.