Calgary Flames on kaupannut venäläispuolustaja Nikita Zadorovin Vancouver Canucksiin.

Flames sai vaihtokaupassa vastikkeena Canucksin 5. kierroksen (2024, Chi) ja 3. kierroksen (2026, Van) varausvuorot.

Zadorov oli pyytänyt aiemmin tällä kaudella agenttinsa Dan Milsteinin välityksellä kauppaamista muualle. 28-vuotiaan venäläisjärkäleen 3,75 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy tähän kauteen.

Zadorov vastuu Flamesin takalinjoilla on jäänyt tällä kaudella totuttua vähäisemmäksi ja kovaotteinen puolustaja on löytänyt itsensä useimmiten kolmosparista. Canucksissa Zadoroville on povattu roolia mahdollisesti kakkosparista.

Viime kaudella 82 ottelussa 14 maalia ja 21 tehopistettä mättänyt venäläinen on ollut alkukaudella Flamesin huonoimpia puolustajia edistyneiden tilastojen valossa. Hockey Stat Cards -sivuston mukaan Zadorovin ottelukohtainen arvosana on Flamesin TOP-6-puolustajista huonoin: 0,14.

NHL:ssä 11 kautta ja lähes 600 ottelua tahkonnut puolustajajätti on tehnyt tällä sesongilla 21 ottelussa yhden maalin ja kuusi tehopistettä.