NHL:ssä vuosina 2000-04 pelannut tshekkivahti Roman Cechmanek, 52, on kuollut, kertoo tshekkisivusto iSport.cz.

Tshekkitietojen mukaan Cechmanek löydettiin kuolleena lauantaina kodistaan. Virallinen kuolinsyy ei ole vielä julkisuudessa.

ISport.cz kertoo, että Cechmanek oli joutunut jättämään sairastumisen takia väliin valmentamansa juniorijoukkueen tapahtuman. Maalivahtilegendan kuoleman ei uskota liittyvän itsemurhaan.

Cechmanek varattiin Philadelphia Flyersiin 6. kierroksella kesällä 2000. Hän oli varauksen aikaan 29-vuotias. Cechmanek oli jo ennen NHL-varaustaan Euroopan parhaita maalivahteja, jonka palkintokaapista löytyi kolme MM-kultaa ja olympiakulta Naganosta.

NHL:ssä Cechmanek pelasi kolme kautta Flyersissa ja yhden kauden Los Angeles Kingsissä. Hän oli tulokaskaudellaan NHL:n toiseksi paras maalivahti Vezina-palkinnon voittaneen Dominik Hasekin jälkeen. Isokokoinen tshekkivahti valittiin urallaan kerran NHL:n tähdistöotteluun sekä hän oli kerran Hart-äänestyksessä neljäs.

Cechmanekin henkilökohtaisesta elämästä on uutisoitu viime vuosina surullisia asioita. Hänellä on ollut vakavia talousongelmia, joita on jouduttu hoitamaan oikeusteitse. Tämän aikana hän myös erosi pitkäaikaisesta vaimostaan Dagmarista.

Cechmanekia jää kaipaamaan hänen kolme lastaan Jakub, Roman ja Katerina. Jakub pelaa ammatikseen jääkiekkoa tshekkiseura Berani Zlinissä.