NHL:ssä 12 kautta ja 661 runkosarjapeliä pelannut Zack Kassian ilmoitti uransa päättymisestä syksyllä.

Vain 32-vuotiaana luistimet naulaan ripustanut entinen ykköskierroksen varaus paljastaa sisäpiiritoimittaja Frank Seravallin isännöimmässä Frankly Speaking -podcastissa kauden 2021-22 harjoituskaudella Zack McEwenin kanssa tulleen tappelun seurauksena kärsimänsä aivotärähdyksen olleen lopun alkua jääkiekkoilijan uran kannalta.

Kassian kaatui tappelussa ja löi päänsä jään pintaan. Kovanaama oli päätällin johdosta sivussa alkukauden runkosarjapeleistä.

– Sen jälkeen oli vaikea palata ja olla sama pelaaja kuin mitä olin aikaisemmin. Ihmismieli on siitä erikoinen, että et unohda sitä, mitä on tapahtunut. Kun iskuja tulee tarpeeksi, se jää alitajuntaasi. Ajattelet, että voiko sama tapahtua uudestaan ja mitä sitten, jos niin tapahtuu?

– Alat ajatella yhä enemmän tapaa jolla pelaat ja sitä tapaa, jolla pelasit silloin, kun olit parhaimmillasi. Kun olin parhaimmillani, olin täysin piittamaton seurauksista. Kun sinulla on takana muutama paha tälli, se muuttaa perspektiiviäsi asioihin, Kassian kertaa uraansa.

Kassian pelasi McEwen-tappelun jälkeen vielä kaksi NHL-kautta ollen kuitenkin vain varjo entisestään. Vielä kaudella 2019-20 pelaamissana 59 ottelussa 34 pistettä iskenyt hyökkääjä pelasi viimeiseksi jääneellä, Arizona Coyotesissa viettämällään kaudella 2022-23 yhteensä 52 ottelua tehoin 2+0.