NHL:ssä 17 kautta pelannut hyökkääjä Paul Stastny lopettaa pelaajauransa.

Viime kaudella Carolina Hurricanesia edustanut yhdysvaltalaissentteri harkitsi vielä kesällä paluuta NHL-kaukaloihin, mutta lopullinen päätös lopettamisesta tapahtui juuri ennen kauden alkua.

– En ole tehnyt mitään virallista, mutta syyskuun alussa päädyimme tähän ratkaisuun, joulukuussa 38 vuotta täyttävä Stastny ilmoitti The Athletic -sivuston haastattelussa.

– En ole laittanut tästä someen tai mihinkään päivitystä. Tulin tähän sarjaan hiljaisesti ja nyt myös lähden täältä hiljaisesti, toisen polven kiekkotähti jatkoi naureskellen.

Stastny pelasi NHL-urallaan Colorado Avalanchen, St. Louis Bluesin, Winnipeg Jetsin, Vegas Golden Knightsin ja Hurricanesin riveissä yhteensä 1145 runkosarjaottelua kirjaten niissä tehopisteet 293+529=822. Hän tahkosi urallaan myös 118 pudotuspeliottelua, joissa syntyi tehopisteet 30+43=73.

Todellisesta kiekkosuvusta peräisin oleva Stastny on NHL:n Hall Of Fame -kunniagalleriaan valitun hyökkääjälegendan Peter Stastnyn nuorin poika. Hänen isoveljensä Yan Stastny sekä hänen setänsä Anton ja Marian Stastny ovat pelanneet myös NHL:ssä.