Kotikaupunkinsa NHL-seura Detroit Red Wingsiin kesällä siirtynyt Alex DeBrincat , 25, on aloittanut uuden kauden tulikuumassa vireessä.

Ykkösketjun laidasta paikkansa löytänyt pienikokoinen taiturihyökkääjä mätti maanantain vastaisena yönä tehot 3+1 Red Wingsin kaadettua kotonaan Calgary Flamesin maalein 6-2. Mies on nyt iskenyt kauden kuudessa ottelussa tehot 8+4=12. NHL:n maali- sekä pistepörssiä johtava yhdysvaltalainen teki myös paljastaksen siitä, miksi jätti Ottawa Senatorsin vain yhden kauden jälkeen.

– Minun oli tehtävä ratkaisu, joka on parhaaksi perheelleni. Uskon, että useimmat ihmiset olisivat toimineet tilanteessani samoin, DeBrincat kertoo The Athleticille.

– Lapseni saa nyt mahdollisuuden kasvaa isovanhempiensa lähellä. Se on luksusta, johon monellakaan NHL-pelaajalla ei ole mahdollisuutta. Luulen, etteivät ihmiset ole huomioineet tätä asiaa tarpeeksi siirtoni kohdalla. Meillä pelaajilla on elämää myös jääkiekon ulkopuolella. Tämä on todella ollut hyväksi minulle ja vaimolleni, DeBrincat perustelee lähtöään Ottawasta.

Hyökkääjä näkee asiassa myös muita hyviä puolia.

– Vanhempani pääsevät nyt näkemään paikan päältä kaikki kotipelini. Se on mahtavaa, hyökkääjä iloitsee.

DeBrincat solmi Red Wingsin kanssa kesällä neljän vuoden sopimuksen. Hyökkääjä kuittaa diilistään 7,875 miljoonaa dollaria kaudessa.