NHL:n kesän 2016 kolmosvaraus Pierre-Luc Dubois, 25, on vaihtanut seuraa jo kahdesti ammattilaisurallaan – molemmilla kerroilla sentterin itsensä jätettyä silloisille seuroilleen siirtopyynnön.

Ensin taakse jäi Columbus Blue Jackets ja viimeksi Winnipeg Jets, johon mies treidattiin osana Patrik Laine -kauppaa. Täksi kaudeksi siirron Los Angeles Kingsiin saanut ja seuran kanssa kahdeksanvuotisen sopimuksen solminut taituri avaa nyt taannoisia siirtopyyntöjään medialle.

– Tiesin, että pyytäessäni siirtoa pois Columbuksesta tulen saamaan päälleni paljon kritiikkiä. Tiesin saman toistuvan Winnipegin tapauksessa. Katsoin asiaa niin, että haluanko välttää kritiikin ja pelata jossain, missä en halua – vai haluanko tulla kritisoiduksi, mutta olla onnellinen elämässäni, Dubois avaa The Athleticin haastattelussa.

– Jokainen punnitsee itse vaihtoehtojaan, mutta loppupeleissä kyse on omasta elämästäsi. Elät vain kerran ja sinulla on vain yksi ura, Dubois muistuttaa.

Dubois kertoo pitäneensä joukkuetovereistaan sekä Columbuksessa että Winnipegissä. Sen sijaan kaukalon ulkopuolinen elämä kummassakaan kaupungissa ei tehnyt miestä onnelliseksi.

– Useat ihmiset ajattelevat, että vihasin pelaamista näissä joukkueissa. Kyse ei ollut todellakaan siitä. Voit arvostaa kahta eri asiaa (jääkiekkoa ja elämää hallin ulkopuolella) samaan aikaan. Toivoisin ihmisten ymmärtän tämän, Dubois päättää.

Dubois kuittaa Kingsin kanssa solmimastaan kahdeksan vuoden sopimuksesta 8,5 miljoonaa dollaria kaudessa.