NHL-kausi alkaa 11. lokakuuta. Uuden kauden kynnyksellä NHLSuomi ennakoi tulevaa runkosarjaa niin joukkueiden kuin yksittäisten pelaajien osalta.

Tässä artikkelissa nostamme esiin viisi sarjan parasta maalivahtia.

5. Andrei Vasilevski, Tampa Bay Lightning

Andrei Vasilevski on ollut NHL:n tasaisimpia suorittajia jo vuosien ajan. Etenkin pudotuspeleissä hän on ollut kuin muuri. Rauhallinen venäläisvahti harvoin sortuu ylimääräisiin liikkeisiin, mutta häneltä löytyy myös atleettisuutta huikeisiin venytyksiin. Vasilevski aloittaa kauden loukkaantuneena ja on sivussa ensimmäiset kaksi kuukautta, mikä on Tampa Baylle valtava ongelma.

4. Linus Ullmark, Boston Bruins

Linus Ullmark pelasi viime kaudella häkellyttävän runkosarjan, minkä ansiosta hänet valittiinkin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Ruotsalaisen torjuntaprosentti oli uskomaton 93,8. Pudotuspeleissä hän kuitenkin romahti, eikä ollut lähellä parastaan. Nyt Boston on heikentynyt huomattavasti viime kaudella, ja Ullmarkin taso päästään mittaamaan todenteolla.

3. Juuse Saros, Nashville Predators

Juuse Saros on ollut Nahsville Predatorsin ehdoton MVP jo useamman vuoden ajan. Viime kaudella hän päästi vähiten maaleja suhteessa maalipaikoista laskettuun odotettuun lukemaan. Nashvillessa suomalaisvahdin tilastot eivät ole aina loistavat, mutta yksilönä hän on aivan sarjan eliittiä. Kaikki muut maalivahdit tällä listalla pelaavatkin huomattavasti paremmissa joukkueissa.

2. Igor Shesterkin, New York Rangers

Viimeisten kolmen kauden ajan Igor Shesterkin on ollut yksi NHL:n hehkutetuimmista maalivahdeista eikä syyttä. Viime kaudella hän oli jälleen New York Rangersin selkäranka pudotuspeleissä. Seitsemässä ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,1, ja jos kenttäpelaajilta olisi tullut yhtään tukea, olisi Rangers päässyt pidemmällekin.

1. Ilja Sorokin, New York Islanders

Viime kauden jälkeen Ilja Sorokinia on vaikea olla nostamatta NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Hän pelasi enemmän otteluita, paremmilla tilastoilla, tasaisemmin ja heikommassa joukkueessa kuin monet muut listauksen maalivahdeista. Yhdessä Semjon Varlamovin kanssa Sorokin muodostaa NHL:n parhaan maalivahtikaksikon, joka on varsin heikon Islanders-joukkueen selkein vahvuus.