Arizona Coyotes lähtee uuteen NHL-kauteen joidenkin arvioiden mukaan jopa potentiaalisena pudotuspeliehdokkaana.

Pitkään uudelleenrakennusta tehneestä seurasta on tullut viime vuotisten kaukalon ulkopuolisten syiden johdosta NHL:n naurunaihe, mutta urheilullisella puolella paljon kärkipään varausvuoroja viime vuosina haalinut organisaatio on tekemässä viimein uutta nousua.

Seuran GM Bill Armstrong nostaa alkavan kauden tärkeimmäksi pelaajaksi nuoren tähtihyökkääjä Clayton Kellerin. Taiturimainen ja pienikokoinen laituri sivusi viime kaudella seuralegenda Keith Tkachukin nimissä olevaa Coyotesin Arizona-aikojen yhden kauden piste-ennätystä (86).

– Keller on kilpailija. Suurin asia, jota ihmiset eivät tiedä on se, että hän elää ja hengittää jääkiekkoa. Hän on ollut jäällä läpi kesän ja kehittänyt laukaustaan. Hän tekee kaikki pienimmätkin asiat oikein, Armstrong paljastaa NHL:n kotisivuille ennen kuin lataa kovan arvion 25-vuotiaasta tähdestään.

– Hän on yksi parhaista pelaajistamme. Hän saattaa olla jopa paras Coyotes-pelaaja koskaan, seurapomo täräyttää rajun arvionsa.

Neljännen kautensa nykyisestä, seitsemän miljoonan dollarin sopimuksestaan aloittava Keller on iskenyt 442 NHL-pelissä tehot 133+209=342. Coyotesin seurahistorian kovin pistemies on Shane Doan, joka iski 1466 runkosarjapelissä 395 maalia ja 955 pistettä.