Aatu Räty muistelee NHL:n verkkosivuilla antamassaan haastattelussa viime tammikuuta, jolloin nuori sentteri sai kokea vain 20 vuoden iässä ensimmäistä kertaa taalakaukaloiden karun bisnespuolen.

New York Islanders kauppasi 2. kierroksen varauksensa Kanadan puolelle ja Vancouver Canucksiin. Räty myöntää nyt treidin ottaneen koville.

– Oli tosi vaikeaa. Viihdyin New Yorkissa ja minulla oli siellä kaikki hyvin. Minut kaupattiin myös viimeisellä kaudellani Suomessa, ja silloin sain uudessa joukkueessa paremman mahdollisuuden. Odotin, että nyt kävisi samoin ja että kaikki sujuisi vaivattomasti. Tietenkin sitä haluaisi aina pysyä positiivisella mielellä, mutta se ei ollut helppoa. Olin shokissa. Tiedän, että pelaajia kaupataan jatkuvasti, mutta ei sen odota osuvan omalle kohdalle. Tietääkseni nimeäni ei ollut mainittu edes siirtohuhuissa. Olihan se iso juttu, Räty kertaa tammikuun tapahtumia.

– Muutos on iso. Pitää pakata kaikki tavarat, myydä auto, tehdä jotain asunnolle ja selvittää asiat. Olin niin keskittynyt siihen kaikkeen, että tajusin vasta paljon myöhemmin, että mikään ei ole enää samanlaista tästä eteenpäin, Räty kertoo.

Alkukaudesta 12 NHL-ottelua Islandersin riveissä pelannut Räty sai loppukaudella Vancouverissa vyölleen kolme ottelua. AHL-farmijoukkue Abbotsfordissa hän keräsi 25 ottelussa tehot 2+10=12.