Suomalaisvahti Joonas Korpisalo siirtyi kesällä uuteen NHL-seuraan. Viime kevään Los Angeles Kingsiä edustanut Korpisalo teki Ottawa Senatorsin kanssa viisivuotisen ja 20 miljoonan dollarin sopimuksen, joka takaa miehelle keskimäärin neljän miljoonan dollarin kausitulot.

29-vuotias Korpisalo muodostaa tulevalla kaudella maalivahtitandemin ruotsalaisen Anton Forsbergin kanssa. Kaksikko tuntee toisensa jo takavuosilta, nimittäin he edustivat kaudet 2015-17 Columbus Blue Jacketsia ja voittivat sen farmijoukkue Lake Erie Monstersissa AHL:n mestaruuden vuonna 2016.

Viime kaudella Senatorsin maalivahtien esitykset ailahtelivat rajusti. Joukkueen maalilla nähtiin kauden aikana kaikkiaan peräti seitsemän eri maalivahtia. Joukkueen supertähti Tim Stützle uskookin, että Korpisalon hankkiminen joukkueeseen oli juuri sitä, mitä Senators tarvitsi.

– Uskon, että he (Korpisalo ja Forsberg) pelaavat hyvin yhteen, ja se on meille tärkeää. Kun he toimivat yhdessä, kumpikaan ei ole kateellinen toiselle, kun ei itse ole pelivuorossa. He tukevat toisiaan. Sitä tarvitsemme, ja siksi Korpisalon saapuminen on tärkeää, Stützle sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Stützle arvioi, että Korpisalon ja Forsbergin yhteinen menneisyys ja menestys tulee näkymään myöskin Senatorsissa positiivisella tavalla.

– Suomalaiset ja ruotsalaiset saattavat tulla hyvin toimeen keskenään. Uskon, että kaksi skandinaavia muodostaa meille vahvan tandemin. Olen kuullut paljon hyviä asioita Korpisalosta ja siitä, kuinka kova hän on tekemään hommia. Forsberg on samanlainen. Hän yksi eniten töitä tekevistä pelaajista, jonka tiedän.

Senatorsin ruotsalaispuolustaja Erik Brännström on tyytyväinen siihen, että Korpisalo pelaa nyt saman joukkueen paidassa hänen kanssaan.

– Meillä on nyt loistava pari maalilla. Olen pelannut Korpisaloa vastaan, joten totta kai tiedän, mikä hän on miehiään, Brännström kiteytti.