Detroit Red Wingsistä potkut saanut ja San Jose Sharksin kanssa yksivuotisen ja 1,1 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen solminut Filip Zadina, 23, lataa HockeySverige-sivustolle kovaa tekstiä vanhan seuransa suuntaan.

Entinen 1. kierroksen 6. varaus ei mielestään koskaan saanut todellista tilaisuutta heikossa Red Wingsissä.

– Tulokaspelaajalle on vaikeaa tulla uudelleenrakennuksen keskellä olevaan joukkueeseen, jolla ei ole vahvaa ydinryhmää niin kuin muilla seuroilla oli, Zadina muistelee syksyä 2018.

– Olin iloinen ja onnekas päästessäni NHL:ään niin nuorena, sillä monessa muussa joukkueessa se ei olisi ollut mahdollista. Yritin kyllä parhaani, mutta jos et ole McDavid tai Matthews, sinun on vaikea tehdä todellista vaikutusta tuossa ympäristössä, Zadina lataa.

Tshekkitaituri sanoo hakevansa Sharksista ennen kaikkea vastuullista roolia ison tilipussin sijaan.

– Jos olisin 31-vuotias, ajattelisin ehkä eri tavalla. Nyt olen 23 ja mielestäni minulle on parasta päästä pelaamaan isoja minuutteja pienemmällä palkalla sen sijaan, että minua heiteltäisiin välillä ulos kokoonpanosta.

– Joskus sinun on tehtävä uhrauksia. Olen yhä nuori ja uskon pystyväni tekemään rahaa myös myöhemmällä iällä, Zadina arvioi.

Sharksissa Zadinalle luulisi olevan tarjolla vastuuta, sillä joukkueen hyökkäysmateriaali on yksi koko NHL:n heikoimmista.