Dallas Stars on kiinnostunut hankkimaan pakistoonsa taustatukea kiekollisesta pelistä suuressa vastuussa olevalle Miro Heiskaselle, kertoo NHL-sisäpiiritoimittaja Chris Johnston.

Johnston paljastaa The CJ Show’ssa Starsin tavoittelevan Pittsburgh Penguinsistä Montreal Canadiensiin Erik Karlsson -treidin yhteydessä siirtynyttä Jeff Petryä, jota seura harkitsi jo John Klingbergin korvaajaksi vuosi sitten.

Canadiensin tiedetään olevan valmis luopumaan seuraan palanneesta Petrystä varausvuoroja vastaan.

– Pitäkää silmällä Dallasia. Tiedän, että he ovat olleet kiinnostuneita Petrystä jo usean vuoden ajan. On olemassa useita syitä sille, ettei kauppa ole aiemmin toteutunut. Yhtäkkiä tilanne Petryn hankinnalle on kuitenkin otollinen. Siirto ei välttämättä toteudu vielä harjoitusleirin aikana, mutta kauden alkuun mennessä se voi hyvinkin onnistua, Johnston kertoo.

Petryn kaksi vuotta jatkuva sopimus takaa puolustajalle 6,25 miljoonan dollarin vuositulot, mutta Canadiens on tiettävästi valmis ottamaan kontolleen puolet pelaajan palkasta. Lisäksi Penguins otti jo aiemmin maksaakseen 25 prosenttia puolustajan vuosipalkasta, mikä tekisi Petrystä Starsille vain reilut kaksi miljoonaa taalaa kaudessa maksavan pelurin.

Petry olisi järkevällä hintalapulla mestaruutta tavoittelevalle Starsille arvokas kiekollinen puolustaja. 35-vuotias konkari pelasi viime kaudella 61 ottelua tehoin 5+26=31.