Vladimir Tarasenko on yksi nimekkäimmistä yhä ilman seuraa olevista NHL:n vapaista markkinoista.

Hyökkääjätaiturin on huhuttu olevan ainakin Carolina Hurricanesin kiikarissa, mutta myös New York Islandersin nimi on noussut vahvimpien ehdokkaiden joukkoon.

New York Postin toimittaja Larry Brooks tiputtaa nyt mielenkiintoisen väitteen 31-vuotiaan hyökkääjän viime päivien tapahtumista. Sisäpiiritoimittajan mukaan Tarasenko on saanut useita, vuosipalkaltaan 5,5-6 miljoonan dollarin arvoisia sopimustarjouksia sekä mestarisuosikeilta että uudelleenrakennuksen keskellä olevilta seuroilta. Sopimuksen allekirjoituksen sijaan venäläinen päätti vaihtaa agenttitoimistoa ja hakee nyt rahakkaampia tarjouksia.

NHL-toimittaja Andy Stricklandin mukaan taustalla saattaa olla toisen venäläistähden saama jättisopimus.

Dimitri Orlovin kaltainen, samaan ikäluokkaan kuuluva pelaaja sai kahden vuoden sopimuksen 7,75 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Olen varma, että ilmassa on turhautumista tarjousten vuosipalkan suhteen, Strickland kirjoittaa.

Tarasenko tienasi edellisestä sopimuksestaan 7,5 miljoonaa dollaria kaudessa.