San Jose Sharksin maalivahtiosasto on menossa ensi kaudella uusiksi, kun kokenut kanadalaistorjuja James Reimer jättää joukkueen vapaana agenttina.

35-vuotiaan Reimerin agentti Ray Petkau varmisti suojattinsa lähdön keskiviikkona.

Mike Grier (Sharksin GM) ja muu joukkue rakastavat ”Reimsiä”, mutta seura on uudelleenrakennusvaiheessa, joten tämä on heidän kannaltaan järkevintä. Hän rakasti aikaansa San Josessa, Petkau kommentoi NBC Sportsille.

Reimerin lähdön myötä Sharksin ykkösvahdin viitta voi ensi kaudella kuulua suomalaiselle Kaapo Kähköselle, joka on tällä hetkellä joukkueen ainut sopimusmaalivahti kaudella 2023-24.

Minnesota Wildista Sharksiin keväällä 2022 kaupattu Kähkönen pelasi viime kaudella 37 ottelua torjuntaprosentilla 88,3. Voittoja 26-vuotiaalle helsinkiläiselle kertyi kuitenkin vain yhdeksän.

Kähkösen kirittäjäksi saattaa hyvinkin nousta suomalainen Eetu Mäkiniemi, joka pääsi jo viime kaudella kokeilemaan NHL-laukausten koppaamista koppaamista kahdessa runkosarjaottelussa. 24-vuotias vantaalainen on rajoitettu vapaa agentti (RFA) heinäkuun 1. päivän jälkeen.