Edmonton Oilersin kausi päättyi pettymykseen. Joukkuetta pidettiin pohjoisamerikkalaisten toimittajien keskuudessa suurimpana mestarisuosikkina, mutta seura putosi pudotuspelien toisella kierroksella.

Ensi kaudeksi Edmonton tarvitsee vahvistuksia tavoitellakseen taas mestaruutta. Etenkin joukkueen pakisto kaipaisi luotettavia uusia hankintoja, mutta Edmontonilla on vain rajallisesti tilaa palkkakatossaan.

TSN:n toimittaja Ryan Rishaugilla on selvä visio siitä, miten Edmontonin pitäisi tehdä tilaa palkkakattoonsa. Hänen mielestään Oilersin tulee kaupata Kailer Yamamoto muualle, ja jos se ei onnistu, hyökkääjän sopimus tulee ostaa ulos.

Päättyneellä kaudella Yamamoto iski 58 ottelussa tehot 10+15=25. Pudotuspeleissä 173-senttinen laitahyökkääjä pärjäsi vielä heikommin. 12 ottelussa hän keräsi tehot 1+3=4.

Yamamoton vuosipalkka on 3,1 miljoonaa dollaria, ja sopimusta on vielä yhden kauden verran jäljellä.