Vegas Golden Knights voitti Florida Panthersin Stanley Cup -finaalien toisessa osaottelussa numeroin 7-2 ja siirtyi loppuottelusarjassa jo 2-0-johtoon avausottelun päätyttyä 5-2 Vegasille.

Viaplaylla asiantuntijan roolissa oleva Ville Nieminen latasi Panthersin tämänhetkisestä pelaamisesta suorat sanat kesken kakkosottelun ja jatkoi kritisointiaan myöskin ottelun jälkeen.

– Silloinkin sanottiin sitä, että ei ole haippia, kun ne oli 3-1 perässä Bostonia, kun ne pelaa ihan idioottimaisesti. Niin kuin nyt pelaa. Niin ei pääse haippi syntymään, kun pelaat idioottimaisesti. Nyt ollaan siellä aloituspisteessä, taas siellä samassa. Ei ole haippia. Mutta voi olla, kolmospelin kun voitat, nelospelin voitat. Mutta tämä peli ei tule riittämään, Nieminen sanoi.

Nieminen vertasi Panthersin pelaamista siihen, millaista se on ollut myöskin aiemmin tällä kaudella.

– Otetaan tyhmiä jäähyjä ja pelataan hölmösti ja on feikki kovuutta. Heillä on nyt kolmospelissä ihan oikeasti uskottavuus pelissä. He ovat tulleet pitkän matkaa tämän kauden. Heillä oli alkukaudesta tämmöisiä samoja pelaamisen henkisiä ongelmia. Ja nyt ne ovat tulleet takaisin tähän joukkueeseen, Nieminen arvioi.

Kritiikin kohteeksi päätyi myöskin joukkueen suomalaiskapteeni Aleksander Barkov, jonka täytyisi tiukassa paikassa ottaa joukkue reppuselkään.

– Jostain ”Sasha” Barkovin täytyy löytää seuraava vaihde ja tehot jostain. Hänen täytyy pystyä nousemaan tuon joukkueen yläpuolelle ja rauhoittaa se joukkue. Panthersin pelaamisessa ei ole tällä hetkellä päätä eikä häntää. Barkovin täytyy kapteenina ja pelillisenä johtajana ottaa nyt homma itselleen haltuun niin, että se ei ole nyt (Matthew) Tkachukin joukkue, koska Tkachuk agitoi tämän joukkueen nyt väärällä tavalla, Nieminen totesi.

Voit katsoa Niemisen kommentit myös videoina alta tai tästä ja tästä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
“Tämä peli ei tule riittämään, tämä tyhmyys.”

Ville Nieminen latasi kohtuullisen korutonta puhetta Floridan pelaamisesta ottelun aikana ja sen jälkeen. 🥶

#NHLfi #StanleyCupFinal

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
“Barkovin täytyy kapteenina ja pelillisenä johtajana ottaa homma itselleen haltuun, että se ei nyt ole Tkachukin joukkue.”

Barkovin vai Tkachukin joukkue? Ville Nieminen purki ajatuksiaan Floridan johtajista. 🗣️

#NHLfi