Lauantaina MM-kisoissa nähtiin järkyttävä välikohtaus, kun Kanadan Joe Veleno painoi Sveitsin Nino Niederreiteria nilkkaan luistimen terällään. Teko meni ohi tuomareilta eikä tilanteesta jaettu lopulta rangaistusta kuin Niederreiterille, joka hermostui tilanteen jälkeen.

Teko järkytti ympäri kiekkomaailmaa, sillä se oli poikkeuksellisen ruma. Myös Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Evander Kane otti aiheeseen kantaa Twitterissä. Velenon temppu sai myöskin niin ikään kanadalaisen Kanen raivon partaalle.

– Tästä syystä jääkiekossa tarvitaan tappeluita, se karkottaa tällaisia ideoita ja auttaa valvomaan peliä tehokkaasti. Kuvottava tilanne katsoa. Varsinkin minun tämän vuoden loukkaantumiseni jälkeen. Häpeällistä.

Kane viittasi tämän vuoden loukkaantumisellaan tapaukseen, kun Tampa Bay Lightningin Patrick Maroonin luistin viilsi hänen ranteensa auki kesken ottelun. Kyseinen tilanne oli kuitenkin puhdas vahinko, mutta siitä huolimatta Velenon temppu nosti Kanen vanhat traumat pintaan.

Evander Kane

@evanderkane
This is why fighting in Hockey is needed, it discourages ideas like this and helps police the game effectively. Disgusting play to watch. Especially after my injury this year. Embarrassing

Spittin' Chiclets

@spittinchiclets
“Hey I got a hockey record, I tried to chop a guy’s leg off with my skate and I’m the only guy who ever did that.”