MM-kisoissa C Moren erätaukostudiossa keskusteltiin Itävalta-Saksa-ottelun yhteydessä saksalaisen NHL-tähtipuolustajan Moritz Seiderin otteista turnauksessa.

Seiderin pelaaminen sai kritiikkiä C Moren asiantuntijoilta. 22-vuotias Detroit Red Wingsin puolustaja on pelannut kuluvassa turnauksessa viisi ottelua tehopistein 0+2.

– Tuo kuvastaa hänen turnaustaan. Onko hivenen väsynyt vai odottaako loppupelejä, mutta eihän normaalisti tule kiekko tuolla tavalla kylkeen, koska katseen pitäisi olla kiekkoon päin. Eli hivenen puolilla valoilla. Hän on silti hyvä pelaaja, mutta kun mietitään vaikka viime turnausta, kun hän erottui, oli tähtipelaaja ja oli joka vaihdossa esillä, niin vähän on käynnistymistä vielä, Karri Kivi latasi.

Menneellä NHL-kaudella Seider pelasi 82 ottelua tehopistein 5+37=42. Tätä edeltävällä kaudella hän merkkautti samaan ottelumäärään tehopisteet 7+43=50. Viime vuoden MM-kisoissa Seider takoi puolestaan kahdeksaan otteluun pisteet 2+5. Näiden lukemien perusteella Seiderilta on lupa odottaa paljon parempaa kuin mitä hän on pystynyt näyttämään tähän mennessä.

– Seiderin peli perustuu siihen, että hän tukee hyökkäyksiä, liikkuu hyvin, on aktiivinen ja ilkeä. Kaikki nuo elementit, mitä häneltä viime kisoissa nähtiin ja mitä häneltä on nähty kahden kauden aikana NHL:ssä, puuttuvat pelaamisesta. Hän kuuluu NHL:ssäkin joukkueen tähtikategoriaan ja on sellainen pelaaja, jonka kaikki haluaa joukkueeseen. Tällä hetkellä mitä hän on esittänyt kisoissa, näyttää väsyneeltä pelaajalta, näyttää vähän sellaiselta kehonkieli, että ei välttämättä tiedä, haluaako se edes olla täällä. Erittäin epätavallista. Mä en oo nähnyt tuollaista Seideria ikinä, mitä nyt ollaan nähty näissä kisoissa, Olli Jokinen puolestaan analysoi.