Carolina Hurricanes päätti New Jersey Devilsin kauden jääkiekon NHL:ssä viime yönä pudotuspelien toisella kierroksella. Canes voitti viidennen pelin jatkoerässä maalein 3-2 edeten konferenssifinaaleihin voitoin 4-1.

Devilsin kauden lisäksi päättyi myös ruotsalaishyökkääjä Jesper Brattin sesonki – eikä se jatku edes Tampereen ja Riikan MM-turnauksessa täysin loogisesta syystä. Aftonbladet kirjoitti asiasta perjantaiaamuna.

– Hänen sopimuksensa on päättymässä, jonka takia hän ei voi osallistua MM-kisoihin, agentti Joakim Persson oli sanonut lehdelle.

Bratt on edustanut Devilsiä läpi NHL-uransa, alkaen sesongista 2017-18.

Ruotsi on saanut NHL-kieltäytymisten myötä lunta tupaan oikein urakalla. Esimerkiksi hyökkääjistä Elias Pettersson, Adrian Kempe ja Mika Zibanejad sekä puolustajista Erik Karlsson ja Victor Hedman eivät ole mukana. Ensiksi mainittu jäi rannalle lopulta liian kalliin vakuutuksen takia.

Muita NHL-miehiä mukaan?

New Jerseylle 82 runkosarjan pelissä 73 (32+41) pistettä, ja 12 pudotuspeliottelussa saldon 1+5=6 iskenyt 24-vuotias Bratt olisi ollut huima vahvistus.

Tre Kronor odottaa NHL-ukkoja edelleen mukaan kaikesta päätellen, sillä tätä juttua kirjoittaessa sillä oli viisi paikkaa avoinna kokoonpanosta.

Esimerkiksi William Nylander, Calle Järnkrok, Timothy Liljegren, Adam Larsson ja Alexander Wennberg taistelevat pudotuspeleissä, joten näiden kohtalot ovat vielä täysin auki.