Kanada saa toukokuussa alkaviin jääkiekon MM-kisoihin mieluisan vahvistuksen NHL:stä.

Flames TV:n toimittaja Brendan Parkerin mukaan Calgary Flamesin puolustaja MacKenzie Weegar lähtee Kanadan avuksi Suomessa ja Latviassa pelattaviin MM-kisoihin. Weegar summasi kuluneella kaudella NHL:ssä 81 runkosarjaottelussa tehot 4+27=31.

29-vuotias Weegar pukee ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla vaahteranlehtipaidan päällensä.

– Ihan rehellisesti, se oli täysin selkeä ratkaisu. Ihoni menee ihan kananlihalle tätä ajatellessa, Weegar innostui Parkerin haastattelussa.

Parkerin tietojen mukaan myös Flamesin tähtihyökkääjät Jonathan Huberdeau ja Tyler Toffoli ovat kiinnostuneita MM-kisoista. Molemmat miehet aikovat kuitenkin vielä käydä perheensä keskustelut osallistumisesta.

TVA Sportsin toimittaja Renaud Lavoie kertoo Twitterissä, että Kanada saa MM-turnaukseen tolppien väliin Montreal Canadiensin maalivahdin Samuel Montembeaultin. 26-vuotias montrealilainen pelasi runkosarjassa 39 ottelua torjuntaprosentilla 90,3.

Renaud Lavoie

@renlavoietva
Samuel Montembeault Will be with Team Canada at the World championship.

Brendan Parker

@BParkerTV
#Flames D MacKenzie Weegar has accepted an invitation to play for Canada at the 2023 World Hockey Championship.

"I thought it was a no-brainer, honestly. I kind of get goosebumps."