Kärppien nuori puolustaja Topi Niemelä liittyy loppukaudeksi Toronto Maple Leafsin AHL-seuran Toronto Marliesin mukaan, The Athletic -sivuston toimittaja Joshua Kloke kertoo Twitterissä.

Kloken tietojen mukaan Niemelä olisi voinut siirtyä heti Kärppien kauden päätyttyä Pohjois-Amerikkaan, mutta 21-vuotias huippulupaus päätti odottaa Suomen maajoukkueelta kutsua kevään MM-leiriryhmään.

Niemelän kulunut kausi Liigassa oli odotuksiin nähden vaisu. Taitava ja hyvin liikkuva puolustaja kirjasi 53 runkosarjaottelussa kahdeksan maalia ja 17 tehopistettä. Viime kaudella nuorukainen paukutti 48 ottelussa 10 maalia ja 32 tehopistettä.

Niemelä on Maple Leafsin vuoden 2020 kolmannen kierroksen (64.) varaus. The Athletic listasi aiemmin tässä kuussa Niemelän Maple Leafsin toiseksi kovimmaksi lupaukseksi.

Joshua Kloke

@joshuakloke
Topi Niemelä is expected to arrive in Toronto this week to join the Marlies.

Joshua Kloke

@joshuakloke
Have seen questions about why Leafs prospect Topi Niemelä isn’t with the Marlies now that his Liiga season is done. My understanding is he’s still in contention for Finnish national team camps and that’s why he hasn’t made his way over. Clarity on when he’ll come expected soon.