James Reimer kieltäytyi pukemasta sateenkaripaitaa ylleen San Jose Sharksin Pride-iltana. Konkarivahti ei ole ensimmäinen saman päätöksen tehnyt pelaaja, mutta kohua aiheuttaa kanadalaisen liittyminen venäläisten asiaa vastustaneiden joukkoon.

Sosiaalisessa mediassa osa ihmisistä hehkuttaa Reimerin rohkeutta pitää kiinni vapaudestaan harjoittaa uskontoaan. Toiset taas pitävät 35-vuotiaan kassarin tapaa tulkita Raamattua vääränä ja häntä itseään kiihkoilijana.

— Tässä tapauksessa päätän olla kannattamatta jotain, mikä on minun henkilökohtaista, elämäni korkeimpaan auktoriteettiin eli Raamattuun perustuvaa vakaumustani vastaan, Reimer kertoo Sharksin julkaisemassa sosiaalisen median tiedotteessa. Uskon vakaasti, että jokainen ihminen on arvokas, ja että LBGTQIA+-yhteisö, kuten muutkin, pitää toivottaa tervetulleeksi jääkiekon pariin kaikista näkökulmista.

Tätä julkaisua Reimerin tempausta arvostelleet eivät katsoneet hyvällä, vaan haukkuivat Sharksin organisaationa, koska se ei painostanut työntekijäänsä pukemaan tuolle illalle määrättyä peliasua ylleen.

San Jose Sharks

@SanJoseSharks
A statement from Goaltender, James Reimer: