Jarmo Kekäläinen ja Columbus Blue Jackets ovat päätymässä rajuun, joskin ymmärrettävään ratkaisuun seuraan keskiviikkona hankitun maalivahtilegenda Jonathan Quickin suhteen.

Blue Jackets hankki Quickin rahakkaan, 5,8 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävän sopimuksen osana kauppaa, joka vei Joonas Korpisalon ja Vladislav Gavrikovin Hollywoodin kupeeseen. Blue Jacketsin saumat pudotuspeleihin on kuopattu kauan sitten, joten viimeistä sopimusvuottaan pelaava Quick tuli kaupan mukana puhtaasti palkkasyistä.

Nyt Kekäläinen yrittääkin päästä eroon Quickista vielä ennen perjantai-iltana Suomen aikaa umpeutuvaa siirtojen takarajaa.

– Blue Jackets yrittää haravoida nopealla aikataululla siirtomarkkinoita ennen perjantain takarajaa selvittääkseen, onko tulevalle UFA-vahti Quickille kysyntää pudotuspelijoukkueissa ja mitä hänestä olisi saatavissa, sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kertoo.

Kekäläinen on ollut yhteydessä 37-vuotiaaseen Quickiin, joka ei tiettävästi ole aikeissa ilmottautua Blue Jacketsin kokoonpanoon. Kaksinkertainen Stanley Cup -mestarivahti odottaa nyt ainoastaan mahdollista jatkosiirtoa toisaalle ennen kuin tekee päätöksensä uransa jatkon suhteen.

– Katsotaan, mitä tapahtuu, Kekäläinen totesi medialle puhelunsa jälkeen.

Quickin kohtelu herätti keskiviikkona melkoisen raivon NHL-seuraajien keskuudessa. Kingsin historian paras maalivahti kaupattiin täytepelaajana Blue Jacketsiin ilman mahdollisuutta hyvästellä seuran faneja. Myös Kingsin pelaajat olivat tiettävästi tyrmistyneitä konkarivahdin käsittelystä.