NHL:n viisinkertaista Stanley Cup -voittajaa Esa Tikkasta, 58, syytetään törkeästä veropetoksesta. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Tikkanen joutuu vastaamaan rikosyytteeseen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Rikoslain mukaan törkeästä veronpetoksesta minimirangaistus on neljä kuukautta ja maksimirangaistus neljä vuotta vankeutta.

Ilta-Sanomien mukaan epäilty rikos tapahtui Espoossa 7.5.2015–26.9.2019 välisenä aikana. Tapauksen käsittelypäivä ei ole vielä tiedossa.

– Kysymys on ulkomailta tulleiden rahojen verotuskohtelusta, Tikkanen kertoi aiemmin IS:lle.

Mies itse kiistää rikoksen.

– En ole syyllistynyt mihinkään rikokseen vaan kyseessä on verottajan kanssa eriävä näkemys, Tikkanen sanoi.

Tikkasen omaisuutta määrättiin esitutkinnan ajaksi vakuustakavarikkoon 168 000 euron edestä. Määräys kumottiin myöhemmin.

Tikkanen on yksi Suomen jääkiekkohistorian tunnetuimmista pelaajista. NHL-kaukaloiden todellisena hämmentäjänä tunnettu hyökkääjä on voittanut viiden Stanley Cupin lisäksi MM- ja olympiapronssia.

Tikkanen pelasi NHL:ssä vuosina 1985-99 seitsemän eri joukkueen riveissä. Edmonton Oilersin seuralegenda teki 877 NHL:n runkosarjaottelussa tehot 244+385=630 ja pudotuspeleissä 186 ottelussa tehot 71+61=132.

Tikkanen pelasi urallaan myös Liigassa HIFK:n ja Jokereiden väreissä.

Peliuransa jälkeen Tikkanen on ollut mukana erinäisissä projekteissa. Hän on työskennellyt muun muassa vedonlyöntiyhtiö Unibetin asiantuntijana.