The Athletic listasi mahdollisia pelaajia, joilla voisi olla mahdollisuus pelata NHL:ssä. Yksi listalle noussut nimi oli Liigastakin tuttu tshekkihyökkääjä Jiri Smejkal.

26-vuotias Smejkal pelaa parhaillaan loistavaa kautta Ruotsin SHL:ssä IK Oskarshamnin joukkueessa. Mies on mättänyt 45 otteluun komeat tehopisteet 23+18=41. Hänellä on sopimus seuran kanssa myöskin ensi kaudesta.

– Smejkal on 26-vuotiaana jo hieman vanhempi pelaaja, mutta hänellä on käynnissä iso vuosi Ruotsissa ja hän on ollut merkittävä osa Tshekin maajoukkuetta pelattuaan siellä olympialaisissa ja MM-kisoissa. Hän on iso ja vahva laitahyökkääjä varustettuna hyvillä taidoilla. Hänen luistelunsa on ihan ok. Se, että tekeekö hän maaleja Pohjois-Amerikassa, on kysymysmerkki, mutta hänen tyylinsä tarjoaa hänelle todellisen mahdollisuuden pelata NHL-pelejä, kirjoittaa The Athleticin toimittaja Corey Pronman.

Smejkalia ei ole varattu NHL:ään. Hän on kuitenkin pelannut urallaan Pohjois-Amerikassa kaksi kautta. Tuolloin hän kiekkoili juniorisarja WHL:ssä.

Viime kaudella Smejkal iski Liigassa Pelicansin paidassa 44 otteluun kovat tehopisteet 25+20=45. Tätä edeltävällä kaudella hänet nähtiin puolestaan Tapparan paidassa, jossa hän teki 48 otteluun pisteet 9+17=26.

Smejkal pelasi Tshekin paidassa viime vuoden olympialaisissa sekä kaksissa edellisissä MM-kisoissa. Hän voitti viime keväänä myös MM-pronssia.