Ottawa Senators ja Chicago Blackhawks on pyöräytteneet pelaajakaupan NHL:ssä torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Kaupan ainoa seuraa vaihtava pelaaja on Senatorsista Blackhawksiin suuntaava puolustaja Nikita Zaitsev, jonka 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla ryyditetty ylihintainen sopimus päättyy kesällä 2024. Samassa kaupassa Senators lähetti Blackhawksille 2. kierroksen (2023) sekä 4. kierroksen (2026) varausoikeudet. Blackhawks puolestaan luovuttaa Senatorsille myöhemmin nimettävän varausvuoron.

Siirto on Senatorsin puolelta puhtaasti keino tehdä tilaa palkkakattoonsa. Kallispalkkainen Zaitsev, 31, on mahtunut kuluvalla kaudella Senatorsin pelaavaan kokoonpanoon vain 28 ottelussa (0+5). Venäläinen on pelannut lisäksi kolme ottelua AHL:ssä.

Uudelleenrakennuksen keskellä oleva Blackhawks puolestaan sai kaupassa tärkeitä varausvuoroja tulevaisuutta ajatellen.

Chicago Blackhawks

@NHLBlackhawks
🚨 TRADE ALERT 🚨