Buffalo Sabres on menettämässä yhden suurimmista lupauksistaan toiselle NHL-seuralle.

The Athletic -sivuston toimittaja Corey Pronman raportoi, että 22-vuotias maalivahti Erik Portillo on näillä näkymin testaamassa vapaita markkinoita kesällä. Sabres omistaa kesällä 2019 kolmannen kierroksella (67.) varatun ruotsalaisen NHL-oikeudet heinäkuun 1. päivään asti.

– NHL-piireissä uskotaan, että Erik Portillo ei ole tekemässä NHL:n tulokassopimusta Buffalon kanssa. Odotan, että hän aikoo testata vapaita markkinoita tai sitten Sabres kauppaa hänen NHL-oikeutensa kaupataan toiselle seuralle, Pronman avasi Portillon tilannetta.

Michiganin yliopistossa kolmatta kauttaan pelaava Portillo on Pronmanin arvion mukaan ”NHL-valmis maalivahti”. 197-senttinen ja 102-kiloinen göteborgilainen on pelannut tällä kaudella NCAA-sarjassa 29 ottelua torjuntaprosentilla 90,8. Portillo on voittanut Michiganin riveissä kertaalleen NCAA:n mestaruuden ja sarjan parhaan maalivahdin palkinnon.

Sabresin kohdalla Portillon päätöstä tuskin jäädään pidemmäksi aikaa tuskailemaan, sillä seuran listoilta löytyy ennestään Ukko-Pekka Luukkosen ja Devon Levin kaltaiset superlupaavat nuoret maalivahdit, joille povataan menestyksekästä tulevaisuutta NHL:ssä.