NHL-joukkue Colorado Avalanchen kokoonpanoon kutsuttu Justus Annunen pääsi joukkueensa maalille, ja hän onnistui St. Louis Bluesia vastaan mainiosti.

Kolmatta kertaa tarunhohtoisessa pelannut vahti torjui 19 kutia ja Colorado voitti 4-1. NHL:ssä suomalainen debytoi joulukuussa 2021 kahdessa matsissa.

– Äijät olivat mahtavia, minulla ei ollut töitä liikaa. Peli oli melko helppo minulle. Luottaminen itseeni oli ison asia, Annunen oli sanonut Denver Gazetten Kyle Fredricksonin mukaan.

Denver Post muistutti, että aiemmin viikolla Avsin maalilla torjui Aleksandar Georgiev. Colorado-luotsi Jared Bednar oli kuulemma ajatellut, että nyt peräkkäisissä peleissä ykkösvahdin pitää päästä huilaamaan otteluista toinen.

Annusen laittaminen maaliin oli lähteen mukaan oikea veto – onhan esimerkiksi Ryan O’Reillystä luopunut Blues tällä hetkellä kenties ”helpommin lähestyttävä” joukkue kuin joku kivikova porukka.

Annunen oli tekemässä Denver Postin mukaan seurahistoriaa. Hän oli jo 40:s Coloradon kokoonpanoon noussut pelaaja tällä kaudella. Koskaan aiemmin näin moni ukko ei ole ollut mukana joukkueen rosterissa.

Lehkonen teki matsissa tehot 0+1, Mikko Rantasen saldo oli 1+1. Hänkin kiskaisi eräänlaisen historiallisen tempun.

Coloradon hyökkääjä ylsi neljänneksi nopeimpana suomalaisena 200 runkosarjamaaliin. Se otti aikaa 462 ottelua, taalaliigan sivuilla kerrottiin. Nopeammin rajapyykin saavuttivat aikoinaan Teemu Selänne (322), Jari Kurri (328) ja Pietarsaaressa syntynyt Ruotsin passin Tomas Sandström (456).

Kyle Fredrickson

@kylefredrickson
#Avs goalie Justus Annunen after making 19 saves, in his second career NHL start, to beat the Blues.

"The guys were awesome today. I didn't have too much to deal with. A pretty easy game for me."

"Just trust myself is the biggest thing."