Anaheim Ducks on menettämässä lupaavan puolustajan Henry Thrunin toiseen NHL-seuraan.

Ducksin GM Pat Verbeek varmisti Orange County Register -lehdelle, että 21-vuotias Thrun ei aio tehdä NHL:n tulokasopimusta Ducksin kanssa. Harvardin yliopiston tähtipuolustajasta on tulossa ilman NHL-diiliä vapaa agentti elokuun 15. päivä.

Ducksin sisäpiiritoimittajan Lisa Dillmanin mukaan Ducks yrittää todennäköisesti kaupata Thrunin oikeudet toiseen NHL-seuraan tulevalla siirtorajalla tai ensi kesänä.

Thrun on Ducksin vuoden 2019 neljännen kierroksen (101.) varaus. Harvadin yliopistojoukkueen kapteenina toimiva 188-senttinen puolustaja on tehnyt tällä kaudella NCAA-sarjassa 24 ottelussa komeat tehopisteet 5+19=24.

Thrun voitti Yhdysvaltojen väreissä alle 20-vuotiaiden MM-kultaa tammikuussa 2021. Hänen palkintokaappiaan komistaa myös NCAA-sarjan mestaruus ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssi.

Ducks ei jää itkemään nuoren huippulupauksen perään

Ducksin onneksi seuran puolustuksen tulevaisuus ei ollut Thrunin varassa. Kalifornialaisjoukkueella on jo ennestään huippulupaavia nuoria puolustajia kuten Jamie Drysdale, Olen Zellweger, Pavel Mintjukov, Drew Helleson ja Jackson LaCombe.

The Athletic -lehti listasi tällä viikolla Zellwegerin ja Mintjukovin maailman 50 parhaan alle 23-vuotiaiden (ei NHL:ssä vakituisesti pelaavien) lupausten joukkoon. Mintjukov oli sijalla 13. ja Zellwegerin nimi löytyi sijalta 18. LaCombe ja Thrun eivät mahtuneet listalle, mutta saivat kunniamaininnan.