Colorado Avalanchen ja eräästä eleestä päätellen ilmeisesti myös Mikko Rantasen perjantain vastainen yö jääkiekon NHL:ssä oli tuskainen. Tampa Bay Lightning latoi hallitsevan mestarin kustannuksella tauluun luvut 5-0 ja suomalainen otti neljännen maalin kohdalla käytöskympin.

Suomalainen laittoi mailansa päreiksi. Denver Post sai Rantaselta selvityksen asiaan.

– Olin alimpana miehenä ja mielestäni minut kampitettiin aika selvästi ennen maalin syntymistä. Hermoni menivät, siinä se, Rantanen huokasi.

Colorado voitti tammikuussa kuudesti putkeen, mutta nyt neljästä edellisestä pelistä on kertynyt vain yksi voitto. Avs on divisioonassaan kolmantena, mutta esimerkiksi kakkossija on seitsemän pinnan päässä. Jatkopaikan suhteen se saa tehdä täyden päivätyön.

– Tuossa (mailan rikkomisessa) oli kyse Rantasen henkilökohtaisesta turhautumisesta. En tiedä, kampitettiinko hänet vai ei, Avs-luotsi Jared Bednar arvioi.

Colorado-pelaaja on tehnyt tällä kaudella 50 peliin 61 (34+27) pistettä. Avsin kausi jatkuu sunnuntaiyönä Florida Panthersia vastaan.