Chris Pronger oli yksi NHL:n parhaista puolustajista 90-luvun ja 2000-luvun alun ajan. Hänet tunnettiin hurjasta lämäristään ja vielä hurjemmasta fyysisestä pelistään. Pronger oli armoton maalinedustapelin soturi, joka hakkasi surutta usein päätä lyhyempiä vastustajiaan poikittaisella mailalla.

Oli kuitenkin lähellä, että Prongerin ura olisi jäänyt paljon lyhyemmäksi. Hän jakoi Twitterissä tarinan siitä, mitä hänelle tapahtui NHL-kaukalossa vuonna 1998 pudotuspeliottelussa Detroit Red Wingsiä vastaan.

– Pelasin 18 vuotta NHL:ssä. Voitin MVP-palkinnon, Stanley Cupin ja kaksi olympiamitalia. Mutta vuonna 1998 melkein kuolin jäälle, Pronger kertoo.

– Blokkasin laukauksen, joka osui minua suoraan sydämen kohdalle. Suljin kiekon nopeasti, että saisin pelikatkon. Minuun pisti ja minulla oli vaikeaa saada henkeä.

Prongerin vointi romahti välittömästi.

– Menetin tajuntani, kun olin vielä jäällä, mutta ennen pyörtymistäni pystyin nousemaan ylös ja haparoimaan pari askelta. Kun huoltaja pääsi luokseni, silmäni olivat pyörähtäneet taaksepäin ja huuleni muuttuivat sinisiksi, Pronger kertoo.

Prongerilta leikattiin pelipaita päältään. Huoltaja yritti epätoivoisesti iskeä Prongerin sydäntä uudelleen käyntiin. Kun he olivat aloittamassa elvytystä, puolustaja tuli tajuihinsa ja haukkoi henkeä.

Pronger vietiin ambulanssilla sairaalaan. Hän sai myöhemmin kuulla kärsineensä iskusta sydänalaan (commotio cordis), ja hän oli ainoa urheilija, joka oli selvinnyt vastaavasta hengisttä. Ylipäätään Pronger oli yksi neljästä ihmisestä, joka oli selvinnyt iskusta sydänalaan hengissä vuoden 1998 tietojen mukaan.

Käsittämättömintä tarinassa oli, että 36 tuntia myöhemmin Pronger oli takaisin kaukalossa ja osallistui pudotuspeliotteluun Detroit Red Wingsiä vastaan.