Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on aloittanut neuvottelut vaihtokaupasta. Suomalais-GM on hyvissä ajoin liikkeellä, sillä NHL:n siirtomarkkinat umpeutuvat maaliskuun 3. päivä.

Sportsnetin sisäpiiritoimittajan Jeff Marekin tietojen mukaan Kekäläinen on käynyt NHL-seurojen kanssa neuvotteluita hyökkääjä Gustav Nyquistin kauppaamisesta.

33-vuotiaan Nyquistin 5,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen. Blue Jacketsin varakapteenin tehtäviä hoitava ruotsalainen on tehnyt tällä kaudella 42 ottelussa tehopisteet 8+10=18.

Detroit Red Wingsin pitkäaikainen hyökkääjä on pelannut NHL:ssä yhteensä 694 ottelua tehopistein 172+247=419. Erityisesti ylivoimaosaamista tuova taituri on rikkonut 40 pisteen rajapyykin kahdeksalla edellisellä kaudellaan (pl. loukkaantumisen takia väliin jäänyttä 2020-21 kautta).