Uransa viime kauden jälkeen yllättäen vain 33-vuotiaana lopettanut entinen Norris-voittaja P.K. Subban on kertonut lisätietoja päätöksestään ripustaa luistimet naulaan ennen aikojaan.

Subbanin mukaan kiinnostusta NHL-seurojen suunnalta tuli, mutta mies ei kuitenkaan saanut ainuttakaan sopimustarjousta.

– Olin yllättynyt. Tunsin, että olisin pystynyt vielä auttamaan useita joukkueita. Vapaana agenttina halusin pelata mestarisuosikin riveissä. Edmonton osoitti kiinnostusta, samoin Carolina. En käynyt neuvotteluja Maple Leafsin kanssa. He eivät olleet kiinnostuneita minusta, Subban paljastaa sisäpiiritoimittaja Michael Traikosille antamassaan haastattelussa.

– Monet halusivat katsoa kauden alun yli (tarjotakseen sopimusta), mutta en ole sellainen pelaaja. En ole koskaan nähnyt itseäni korvaavana pelaajana. Olin aina huippupelaaja tässä liigassa. En halunnut rooliin, jossa olen toisena iltana kokoonpanossa ja seuraavana katsomossa.

Subbanin mukaan raha ei ratkaissut päätöstä.

– Raha ei ollut missään vaiheessa ongelma. Kaikki riippui mahdollisuudesta auttaa joukkuetta voittamaan. Halusin voittaa Stanley Cupin. Tätä mahdollisuutta minulle ei kuitenkaan koskaan tarjottu, Subban päättää.

Subban pelasi NHL:ssä lopulta 13 kautta. Runkosarjapelejä vyölle kertyi 834, pudotuspelejä 96.