Viime aikoina tulikuumaan vireeseen päässyt suomalaisvahti Juuse Saros nousi tiistain vastaisena yönäkin Nashville Predatorsin sankariksi NHL:ssä, kun hän torjui Ottawa Senatorsin nurin nollapelin turvin maalein 3-0.

Sesongin ensimmäinen nollapeli vaati miehekkäät 38 torjuntaa. Saroksen torjuntaprosentti oli ennen tiistaiyötä 29 pelatun matsin jälkeen 91,8, päästettyjen maalien keskiarvo näytti lukemaa 2,77.

– Saros pelaa todella hyvin. Hän on ollut vakaa, ja Saros antaa meille mahdollisuuden voittaa joka ilta, Preds-luotsi John Hynes kehui Nashvillen nettisivuilla.

Saros nousi suomalaisten eräässä NHL-tilastossa ylemmäksi, sillä voitto oli hänelle uran 129:s. Se on NHL:ssä seitsemänneksi eniten kaikki suomalaismolarit huomioiden – ja nyt Saros on tilastossa tasoissa Vesa Toskalan kanssa.

StatsCentre

@StatsCentre
Most career wins by a Finnish-born goalie in NHL history:
369- Pekka Rinne
319- Miikka Kiprusoff
310- Kari Lehtonen
308- Tuukka Rask
242- Antti Niemi
196- Niklas Backstrom
129- Juuse Saros (Via a @PredsNHL 4-0 blanking of the Senators tonight)
129- Vesa Toskala
118- Antti Raanta

Tilastoykkösenä on Predsissä upean uran luonut Pekka Rinne 369 voitolla. Hänen jälkeen tilaston täydentävät Miikka Kiprusoff (319), Kari Lehtonen (310), Tuukka Rask (308), Antti Niemi (242) ja Niklas Bäckström (196).

– Tuntui hyvältä, mutta sain paljon apuja. Blokkasimme kiekkoja paljon ja alivoimamme oli todella hyvää. Äijille on siis annettava tunnustusta, Saros sanoi.

Yön pelissä suomalaisista pisteille pystyi Predsin Juuso Pärssinen (0+1), Mikael Granlund jäi tehoitta.

Nashville on keskisessä divisioonassa neljäntenä, kolme pinnaa kolmossijaa perässä. Läntisen konferenssin joukkueista Predsin pistesaldo 44 on yhdeksänneksi eniten.

– Metsästämme pudotuspelipaikkaa, joten jokainen pinna on tärkeä. Meidän pitää pitää fokus oleellisessa, suomalainen lopetti.