NHL-joukkue Buffalo Sabresin suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen on torjunut edustamansa joukkueen maalilla 12 ottelussa, ja pikkumustat ovat tarttuneet 89,4 prosentin varmuudella.

Lukema ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta Sabresin päävalmentaja Don Granato jakoi suomalaiselle vuolaita kehuja eräässä NHL:n nettisivujen jutussa.

– Hän rakentaa nyt pelaamisensa perusteita. Nuorella miehellä kropan kompositio on muuttunut, joten hänen on täytynyt sopeuttaa kokoaan, nopeuttaan ja ketteryyttään. Hän on tehnyt tarvittavia muutoksia, ja se on johtanut yhä parempaan menestykseen. Hänen tekemänsä muutokset ovat siis olleet oikeita.

– Luukkonen on hyödyntänyt aiemmista otteluista saamaansa kokemusta ja tietotaitoa pelaamistaan kehittääkseen. Se menestys, jota nyt nähdään, on useiden kuukausien työn tulos, ja se on rohkaisevaa. Hänen suuntansa on positiivinen, ja potentiaalia riittää.

Kuluva sesonki on molarille tarunhohtoisessa oikeastaan ensimmäinen iso. Viime kaudella hän pelasi yhdeksässä ottelussa ja toissa kaudella neljässä pelissä.

23-vuotias alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on iänsä puolesta vielä nuori, vaikka hänet varattiin Buffaloon jo kuutisen vuotta sitten kesällä 2017.

– Tuloksista on tullut parempia ja parempia, mutta Luukkosen ”katto” on äärimmäisen korkealla. Hän on siinä iässä, että hän on nyt uransa tärkeimmässä kehitysvaiheessa. Meidän täytyy organisaationa hyödyntää tämä kehitysikkuna.

Sabresin pelit NHL:ssä jatkuvat ensi yönä Minnesota Wildia vastaan.