Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros nousi NHL:n viime yön suomalaisnimeksi – ja heittämällä nousikin. Pelaaja otti Carolina Hurricanesista irronneessa 5-3-voitossa mielipuoliset 64 torjuntaa.

Pelaaja pisti historiakirjat uusiksi. Ensinnäkin torjuntamäärä on isoin yhdessä ottelussa kautta Preds-historian, ja toiseksi Saroksesta tuli toinen vähintään 64 torjuntaan ja voittoon NHL:ssä kyennyt maalivahti.

Suomalaisvahti kuittasi maagisen vireen tyynesti.

– Hyvä fiilis ennen kaikkea kahdesta pisteestä. Olihan se hikinen ilta, mutta oli nastaa saada voitto. Oli arvattavissa, ettei (tahti) hidastu. Se oli pelin teema, pelaaja veisteli seuransa kotisivuilla.

Saroksen torjuntamäärät kirjattiin eräkohtaisesti ensimmäisestä viimeiseen lukemin 17, 19 ja 28.

– Hän on paras pelaajamme, ja siksi hänet valittiin tähdistöotteluun. Hän todistaa tuon seikan illasta toiseen, ruotsalaispelaaja Mattias Ekholm kehui.

– Olemme pelanneet joukkueena viime aikoina paljon paremmin, mutta olimme vähän jumissa. Vaikka olemme pelanneet joskus huonostikin, on Saros pelastanut meidät. Olemme erittäin kiitollisia siitä, että meillä on tuollainen tyyppi.

– Meillä oli ilo pelata pitkään Pekka Rinteen kanssa, ja nyt Juuse on astunut hänen saappaisiin.

Mark Jankowskikaan ei säästellyt sanoja mainitessaan, että Saros sai kutsun tähdistöpeliin ansaitusti. Loppiaisyön suoritus oli kuulemma uskomaton.

– Tuntui, kuin Carolina olisi ampunut ihan kaikkialta. Juice pelasi hämmästyttävän ottelun.

Päävalmentaja John Hynes sanoi suomalaisen suorituksen olleen todella hyvä.

– Carolina loi paljon painetta Sarokselle ja hän otti lukuisia isoja torjuntoja. Hän on yksi tähdistämme.

Forssalainen on torjunut tällä kaudella 29 pelissä 91,8 prosentin tarkkuudella. Päästettyjen maalien keskiarvo on 2,77.