Connor Bedard oli Kanadan kultajuhliin päättyneiden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ehdoton kruununjalokivi ja seuratuin pelaaja – eikä syyttä.

Tulevan kesän takuuvarma NHL:n ykkösvaraus voitti pistepörssin 17-vuotiaan taiturin pommitettua seitsemässä pelissä huimat 23 tehopistettä. Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntija Raimo Summanen vertaa Bedardia jo jalkapallon megatähti Lionel Messiin. Molempia yhdistää paitsi äärimmäinen taito, myös pieni koko.

– Olen miettinyt tätä paljon. Mielestäni Bedard on nuori jääkiekon Lionel Messi. Bedard pelaa ja luo pienikokoisena (178 cm) pelaajana peliä eri tavalla kuin muut. Pieni on taas kaunista. Jos 10 vuotta sitten olisi sanottu, että alle 180-senttinen pelaaja on The Next One ja tulee dominoimaan NHL:ään, sitä ei olisi kovin helposti uskottu, Summanen ällistelee.

– Bedard on pelaajana ilmiö. Jos hän onnistuu ja hänestä tulee dominoiva pelaaja – jääkiekon Messi – NHL:ssä, tämä on juuri sitä, mitä jääkiekko tarvitsee. Bedardin pelissä on poikkeuksellista taiteellista aspektia. Siksi luulen, että Bedardin kaltaisesta pelaajasta voi tulla isompi asia jääkiekolle kuin nyt kuvitellaankaan, Summanen ennustaa.

Summanen tiivistää yhteen lauseeseen sen, miksi kaikki NHL-seurat himoitsevat nuorta kanadalaista riveihinsä tulevan kesän draftissa.

– Yksi jätkä voi muuttaa koko organisaation suunnan.